Dva moliškohrvatska rječnika - Menac-Mihalić, Mira (2002)
Kručki i mundimitarski podrijetlom su hrvatski govori, doneseni iz stare domovine, u novoj domovini doživjeli su mnoge promjene. U njih svakodnevno ulaze talijanske riječi. Bez obzira na to što takvih posuđenica ima mnogo, sustav dobro funkcionira jer se one dobro prilagođuju. To pokazuje da je moliški sustav čvrst pa, iako se mijenja, čuva bit starine, dakle čuva svoju hrvatsku osnovu. O njegovoj daljnjoj sudbini odlučivat će izvanjezični čimbenici.
Projekt MZOS
HRV