De consolatione Nikole Modruškog - Jovanović, Neven (Array, 2002)
Nikola Modruški (1427-1480) biskup, humanist i autor najstarije inkunabule hrvatskog autora napisao je na latinskom ovaj skup uputa za tješenje, koristeći se djelima mnogih antičkih autora. Kritičko izdanje daje osnovne podatke o Modruškome, izvještava o stanju rukopisa, donosi latinski tekst, identificira antičke izvore i dodaje indeks imena i citata.