Paratekst i loci Biblici kao put od stila do tumačenja Marulićeva Evanđelistara - Jovanović, Neven (Array, 2003)
Stil Marulićeva Evanđelistara (Venecija, 1516) ne počiva samo u retoričkim figurama i izboru riječi ; stil je sve što privlači pažnju čitaoca. Ovaj rad čita Evanđelistar očima modernog čitaoca, i primjećuje razlike u izdanjima, učinke marginalnih bilježaka (koje potiču na nelinearno čitanje), različitu upotrebu istoga mjesta iz Biblije, te dublju ukorijenjenost Marulićeva teksta u Bibliji nego što je to pojmljivo današnjem prosječnom---tj. laičkom---čitaocu. Evanđelistar se pokazuje ne samo kao uputa u kršćanski život, nego i kao uputa u kršćansko čitanje.