Talijanske pobude u djelu Augusta Šenoe - Roić, Sanja (2002)
Šenoina su pjesnička i prozna djela inspirirana talijanskom kulturom i književnošću. Novela "Karamfil s pjesnikova groba" prevedena je 1882. u Bologni kao svjedočanstvo ilirizma.
Projekt MZOS
HRV