Radovi i djelatnosti o povijesti Hrvata u okolnim zemljama - Holjevac, Željko (Array, 2002)
Autor valorizira znanstveni i organizacijski doprinos Dragutina Pavličevića poznavanju povijesti i kulture Hrvata u susjednim i okolnim zemljama.