Emocionalno opismenjivanje: novi izazov za predškolske ustanove - Kuterovac-Jagodić, Gordana (Array, 2003)
U radu se daje određenje emocionalne inteligencije i emocionalnog opismenjivanja, te se raspravlja o načinima razvijanja emocionalnih kompetencija u predškolskim ustanovama.