Tschuwaschisch - Čaušević, Ekrem (Array, 2002)
U ovome poglavlju spomenute knjige opisan je ustroj čuvaškoga jezika koji se najčešće svrstava u podskupinu tzv. izoliranih turkijskih jezika (skupa s altajskim i halačkim). Čuvaški je nacionalni jezik Čuvaša u Republici Čuvašiji u sastavu Ruske Federacije. U radu se govori i o značajnijim sociolingvističkim problemima vezanim uz taj jezik i njegovo okruženje: o odnosu čuvaškog i ruskog jezika te o aktualnome stanju i perspektivi čuvaškog kao nacionalnog jezika jednoga malog naroda koji više obrazovanje ima pretežito na ruskom jeziku.