Baschkirisch - Čaušević, Ekrem (Array, 2002)
U prilogu je opisan ustroj baškirskog jezika koji pripada sjeverozapadnom (kipčačkom) ogranku turkijskih jezika. Baškirski je nacionalni jezik Baškira u Republici Baškortostanu u sastavu Ruske Federacije. U prilogu se govori i o značajnijim sociolingvističkim aspektima vezanim uz taj jezik i njegovo okruženje: o odnosu baškirskog i ruskog te o sadašnjem stanju i perspektivi baškirskog kao nacionalnog jezika jednog malog naroda koji više obrazovanje ima pretežito na ruskom jeziku.