Logička analiza pojma relevantnosti - Lauc, Davor (2003)
Početno se razmatraju razlozi i ciljevi formalizacije općenito, a zatim slijede razmatranja različitih područja ili disciplina u kojima pojam relevantnosti ima važnu ulogu. Nakon toga se kao okvir za formalizaciju opisuje teorija situacije i iznose njezine bitne odrednice. Završno razmatranje uključuje analizu prikladnosti teorije situacije za formalnu analizu relevantnosti.
Projekt MZOS
HRV