Turska vojna krajina u hrvatskim zemljama: prolegomena za 16. i 17. stoljeće - Moačanin, Nenad (2003)
Daje se nacrt ustroja osmansko-turskog krajiškog sustava na hrvatskim prostorima i uspoređuje sa susjednim hrvatsko-habzburškim obrambenim sustavom u 16. i 17. stoljeću.
Projekt MZOS
HRV