Sport i detskie igry kak istočnik frazeologizmov horvatskogo jazyka (v sopostavlenii s russkim) - Fink, Željka (Array, 2001)
Analiziraju se hrvatski frazemi koji vuku podrijetlo iz sportske terminologije te se klasificiraju sportski izvori. Analiziraju se i hrvatski frazemi, bazirani na dječjim igrama. Rezultati analize uspoređuju se s ruskim frazemima nastalim na temelju terminoloije i semantičkog taloga iz dvaju navedenih područja.