Frazemi s strukturo priredne besedne zveze in priredno zloženega stavka - Fink, Željka (Array, 2001)
Analiziraju se frazemi sa strukturom nezavisnog skupa riječi i oni sa strukturom nezavisno složene rečenice. Grupiraju se prema tipu nezavisnog veznika, te prema kategorijalnom značenju, koje se povezuje sa sintaktičkim i semantičkim aspektom navedenog tipa frazema.