"Savremenik" (1906-1941) - u povodu 100. godišnjice DHK - Brešić, Vinko (Array, 2001)
Analiza nekoliko tisuća autorskih priloga, te posebice bogatoga "Savremenikova" feljtona ukazuje na raznoliku i stabilnu žanrovsku sliku hrvatske književnosti prve polovice 20. stoljeća.