Hrvatska usmena književnost i tradicijska kultura danas - Botica, Stipe (2001)
U radu se predstavljaju oblici suvremenoga zapisivanja usmenoknjiževne građe među Hrvatima. Iznose načini dolaženja do autentičnih kazivača tradicijske kulture i predstavlja se petnaestogodišnji sakupljački rad studenata kroatistike Filozofskoga fakulteta U Zagrebu koji su skupili preko dvadeset tisuća različitih usmenoknjiževnih tekstova, najviše lirskih pjesama i priča.
Projekt MZOS
HRV