Narodne pjesme iz Kijeva u Pavlinovićevoj zbirci - Botica, Stipe (Array, 2002)
Mihovil Pavlinović zapisao je i skupio najveću zbirku usmenoknjiževnih hrvatskih pjesama koju je u rukopisu 1876. predao Matici hrvatskoj. Među tim pjesmama nalazi se i devet pjesama iz Kijeva. Tih se devet pjesama predstavlja u ovom radu.