Mit i hrvatske narodne bajke - Botica, Stipe (Array, 2001)
Autor je istražio odnos između mita, kao opće kategorije, i hrvatske narodne bajke. Na uzorku od stotinu hrvatskih narodnih bajki pokazao je sličnost i razlike bajke prema mitu. Članak jasno pokazuje da hrvatska narodna bajka ima drukčija rješenja nego mit.