Jezikoslovni stavovi i jezična praksa Šimuna Kožičića Benje - Tomašić, Tanja (Array, 2001)
U tekstu se nastoji ustvrditi koliko je Kožičićev jezik različti od tradicionalnog crkvenoslavenskog standarda, te se nastoji prepoznati razlika između jezičnih stavova i jezične prakse, posebno na ortografijskoj razini a posebno na morfološkoj.