Grafetičke funkcije jerova u najstarijim hrvatskoglagoljskim fragmentima - Žagar, Mateo (Array, 2001)
U radu autor nastoji pokazati koje funkcije u hr4vatskoglagljskim tekstovima imaju jerovi, i to s obzirom na to da nemaju glasovnu vrijednost, već sudjeluju u vizualnom oblikovanju teksture.