Spacijali kao pragmemi - Pintarić, Neda (Array, 2002)
Autorica analizira pet temeljnih obilježja spacijalnih pragmema: deiktičnost, ikoničnost, kvantitativnost, emotivnost i modalnost u poljskom i hrvatskom jeziku.