Croats i carolingis. Art i arquitectura a Croacia a l'alta edat mitjana - Jurković, Miljenko (Array, 1999)
U okviru velikog projekta Karlo Veliki i stvaranje Europe, raspravlja se o hrvatskom doprinosu s povijesnog, povijestno.umjetničkog i arheološkog aspekta.