Natuknice o poljskim piscima i književnim djelima u "Leksikonu stranih pisaca" i "Leksikonu stranih djela&#34 - Blažina, Dalibor (Array, 2000)
Natuknice o poljskim piscima i djelima za Leksikon stranih pisaca. Pisci (81): J. Andrzejewski ; A. Asnyk ; S. Barańczak ; M. Białoszewski ; W. Bogusławski ; T. Borowski ; K. Brandys ; T. Breza ; W. Broniewski ; S.Brzozowski ; J. Czechowicz ; M. Dšbrowska ; S. Dygat ; A.Fredro ; A. Frycz Modrzewski ; K.I. Gałczyński ; W. Gombrowicz ; S. Grochowiak ; Z. Herbert ; M. Hłasko ; J. Iwaszkiewicz ; M. Jasnorzewska-Pawlikowska ; J. Kaden-Bandrowski ; F. Karpiński ; J. Kasprowicz ; J. Kochanowski ; P. Kochanowski ; W. Kochowski ; S. Konarski ; M. Konopnicka ; T. Konwicki ; J. Kornhauser ; J. Kott ; I. Krasicki ; Z. Krasiński ; J.I. Kraszewski ; A. Kuniewicz ; S. Lec ; S. Lem ; T. Lenartowicz ; B. Lemian ; A. Malczewski ; T. Miciński ; A. Mickiewicz ; C. Miłosz ; M. Mochnacki ; J.A. Morsztyn ; S. Mrożek ; Z. Nałkowska ; J.U. Niemcewicz ; C.K. Norwid ; T. Nowak ; E. Orzeszkowa ; J. Parandowski ; J.C. Pasek ; T. Peiper ; J. Potocki ; B. Prus ; J. Przybo ; S. Przybyszewski ; M. Rej ; W. Reymont ; T. Różewicz ; B. Schulz ; H. Sienkiewicz ; J. Słowacki ; E. Stachura ; L. Staff ; W. Szymborska ; S. Szymonowic ; K. Przerwa Tetmajer ; J. Tuwim ; A. Wat ; A. Ważyk ; K. Wierzyński ; S.I.Witkiewicz ; S. Wyspiański ; A. Zagajewski ; G. Zapolska ; T. Żeleński Boy ; S. Żeromski. Djela (30): Bal u operi ; Basne i pouke ; Disneyland ; Dućani cimetne boje ; Dziady (Dušni dan) ; Elegije ; Ferdydurke ; Chopinov glasovir ; Gospodin Tadija ; Gospođice iz Wilka ; Himne ; Kordian ; Legenda Mlade Poljske ; Livada ; Lutka ; Moja Europa ; Na Njemenu ; Ne-Božanstvena komedija ; Nemir ; Noći i dani ; Obrtaji stvari ; Osveta ; Pepeo i dijamant ; Seljaci ; Suvremeni sanovnik ; Svadba ; Šusteri ; Tango ; Teatrić Zelena guska ; Trilogija ; Uoči proljeća.