Put do novca kroz prapovijest - Durman, Aleksandar (Array, 1998)
U radu se pokušava dati odgovor na pitanje kojim je putovima bila civilizacijski dosegnuta današnja razina razmjene odnosno trgovine putem posredinika - novca. Autor se oslanja na nekoliko ilustrativnih primjera u kojima arheološki nalazi iz Hrvatske igraju značajnu ulogu.