Hrvatski i ruski frazemi motivirani kartanjem i igraćim kartama - Fink, Željka (2000)
I u hrvatskom i u ruskom jeziku postoji nevelika skupina frazema motiviranih kartanjem i igraćim kartama. Prema tipu motivacije oni se mogu podijeliti u tri skupine. U prvu ulaze oni koji su nastali na bazi kartaških igara, u drugu oni koji grade frazeološko značenje na osnovi igraćih karata, a u treću oni u kojima se u semantičkom talogu spominju kartaši i sam proces kartanja. U radu se analizira semantički talog navedenih frayema u oba jezika.
Projekt MZOS
HRV