Socijalni aspekti energetskih postrojenja i hrvatska javnost - Čaldarović, Ognjen (Array, 1998)
U radu se iznose rezultati istraživanja energetskih postrojenja u Hrvatskoj i reakcije javnosti. Konstatira se da je javnost najmanje pozitivno raspoložena prema nuklearnim energetskim postrojenjima, nešto povoljnije prema klasičnim termoenergetskim, a najpozitivnije prema hidroenergetskim postrojenjima. Također, konstatira se da je u proteklih desetak godina došlo do specifičnog pomaka u stavovima javnosti - od nepoznavanja do kritičkog prihvaćanja i prosuđivanja energetskih pitanja.