Model djelovanja Agencije za opasni otpad - Čaldarović, Ognjen (Array, 1997)
U poglavlju se objašnjava osnovni profil agencije za opasni otpad, ukazuje se na potreban stručni profil zaposlenih te na njene osnovne institucionalne dimenzije i smještenost u centru trokuta koji omeđuju društvo - država - i zagađivači. Nadalje, ukazuje se i na važnost određivanje jasne institucionalne uloge različitih tipova aktera.