Civilno društvo i sindrom NIMBY: osnovne sociološke dileme u hrvatskom društvu - Čaldarović, Ognjen (Array, 1997)
U radu se pokazuje osnovna sociologijska struktura sindroma NIMBY u hrvatskom društvu i objašnjava se njegova uvjetovanost stupnjem razvijenosti institucija civilnog društva. U tom se smislu ukazuje na njegovu generaliziranost, akontekstualnost i nerješivost obzirom na sadašnje stanje razvijenosti društva, specifičnih društvenih institucija i procesa donošenja odluka.