Nemački i đurđevečki hrvatski - suparniki i pajdaši - Piškorec, Velimir (Array, 1996)
U radu se pokušavaju ocrtati najvažnije povijesne i društvene odrednice hrvatskoč-njemačkoga jezičnoga dodira u Đurđevcu. Posebna pozornost posvećuje se razdoblju od sredine 16. do kraja 19. stoljeća kada je Đurđevec bio u sastavu Vojne krajine, gdje je njemački jezik bio službenim.