O jednoj verziji Zlatareva zlata u stihovima - Glovacki-Bernardi, Zrinjka (1996)
U zagrebačkom satiričkom tjedniku Koprive u godištu 1925. i 1926. u četrdesetak nastavaka objavljena je stihovana parodija Zlatareva zlata A. Šenoe. Pisana zagrebačkom kajkavicom s njemačkim umetcima parodija je vrijedan spomenik za rekonstrukciju hrvatsko-njemačkoga jezičnoga dodira tridesetih godina ovoga stoljeća.
Projekt MZOS
HRV