Neki štokavsko-čakavski govorni odnosi - Menac-Mihalić, Mira (Array, 1988)
Autorica proučava kako se adaptiraju riječi iz hrvatskoga standardnog jezika u cakavskom govoru Milne na otoku Braču i zaključuje da je sustav čvrst, iako u nj ulaze mnogi nečakavski leksemi, akcenatski se sustav ne mijenja - ostaje čakavskim i inventarom i distribucijom.