Prilog vrednovanju srednjovijekovnih crkvica u općini Smokvica - Fisković, Igor (Array, 1998)
Prikaz sačuvanih srednjovjekovnih crkvica u okružju Smokvice i njihovo tipološko određenje unutar gotičkog graditeljstva Dalmacije. Definiranje stilske morfologije u skupini srodnih građevina i njihovo vezivanje uz lokalne majstore poznate iz arhivskih dokumenata 14.-15.st.