Recepcija slovačke filologije i slovačke književnosti u hrvatskome tisku 19. stoljeća - Sesar, Dubravka (Array, 1998)
U članku se opsežno analiziraju hrvatsko-slovačke jezične i književne veze u preporodnome razdoblju. Posebna se pozornost posvećuje recepciji slovačke filologije i književnosti u hrvatskome tisku tijekom cijeloga 19. stoljeća.