Psihološke okolnosti življenja u progonstvu i psihosocijalna pomoć - Ajduković, Dean (Array, 1996)
Analizirane su okolnosti življenja u progonstvu koje pridonose teškoj psihološkoj situaciji prognanika i izbjeglica, te je opisan revidirani model pružanja psihosocijalne pomoći. Definiran je pojam psihosocijalne pomoći, pomagača i razine intervencijskih aktivnosti u okviru tzv. piramidalnog modela.