Jama SJ 19/20 s lokaliteta Glagoljaška 16 u Vinkovcima - Roksandić, Danijela (Array, 2013)
U Vinkovcima na položaju Glagoljaška ulica 16, 2009. godine na površini od 369 m² provedena su arheološka istraživanja. Pronađeni su ostaci arhitekture i pokretnih arheoloških nalaza od prapovijesti do novog vijeka. Najveći broj arheoloških nalaza pripada različitim fazama antičkih Cibala. U ovom radu izdvojen je kasnoantički sloj u kojem se nalazila jama SJ 19/20. Sadržaj jame sastoji se od keramičkih ulomaka grube i fine fakture, dvorednog koštanog češlja, kamene i željezne alatke. Nakon provedene analize nalazi se mogu datirati u razdoblje 5. i 6. stoljeća. Jama je mogla poslužiti za odlaganje otpada i najvjerojatnije pripada kasnoantičkom drvenom objektu s podnicom SJ 33. Osteološka analiza utvrdila je da su svi uzorci iz jame animalnog porijekla i mogu se pripisati prehrambenim otpadcima: Dvadeset sedam koštanih i tri dentalna uzorka pripadali su govedu, svinji i malim preživačima-ovci ili kozi. Jama SJ 19/20 prva je takva evidentirana zatvorena cjelina s nalazima naseobinskog karaktera 5. i 6. stoljeća u Vinkovcima.