Litička i koštana industrija epigravetijenskih slojeva Šandalje II kod Pule - Karavanić, Ivor; Kurtanjek, Dražen; Zupanič, Jožica; Šošić Klindžić, Rajna; Vukosavljević, Nikola (2013)
Članak donosi rezultate analiza nalaza iz epigravetijenskih stratigrafskih jedinica Šandalje II kod Pule. Na temelju litičkog materijala analizirani su proizvodni postupci, tipologija alatki, petrografski sastav uzoraka i porijeklo sirovine. Koštane rukotvorine također su tipološki razvrstane. Uočene su razlike u tipologiji litičkih alatki između pojedinih razina, posebno između ranog i kasnog epigravetijena. Usporedba s ostalim nalazištima omogućila je sagledavanje rezultata u okviru jadranskog konteksta.
Projekt MZOS
HRV