"Moderan prodor (dan. det moderne gennembrud)", "Devedesetaši (šved. nittiotalisterna)", "Radnička književnost (šved. proletärlitteratur, arbetarförfattarna)", "Gotizam (šved. göticism)", "Gotski savez (šved. Götiska förbundet)" - Tomić, Janica (Array, 2012)
Članci pisani za Leksikon književno-kulturnog nazivlja Leksikografskog zavoda Miroslava Krleže opisuju pojmove iz skandinavskih književnosti i kultura