Vatroslav Jagić: Život i djelo u kratkim crtama - Karlić, Virna (Array, 2013)
Rad u kratkim crtama prikazuje život i djelo Vatroslava Jagića (1838–1923), jednog od najznačajnijih i najproduktivnijih slavista svih vremena. U prvoj cjelini rada prikazuje se Jagićeva biografija ; u drugoj cjelini slijedi opis područja njegova rada te ključna djela i doprinosi koje je ostavio za sobom, dok se u završnom dijelu donosi zaključak o njegovu značaju i ulozi koju je odigrao za razvoj slavenske filologije.