Epistolarij nadbiskupa Maffea Vallaressa kao vrelo za povijest hrvatskoga humanizma - Novaković, Darko (2012)
U radu se analizira korespondencija zadarskoga nadbiskupa, Mlečanina Maffea Vallaressa s hrvatskim humanistima te interpretira njegova uloga u širenju studia humanitatis na istočnoj obali Jadrana.
Tema broja: Knjige i čitatelji u hrvatskoj renesansi
Projekt MZOS
HRV