Poredak Realnog u lakanovskoj psihoanalizi - Milanko, Andrea (2011)
Ovaj rad razmatra jedan problematičan i osporavan, ali ključan psihoanalitički pojam, pojam Realnog poretka i njegov odnos prema Simboličkome poretku. Nakon pregleda dviju načelnih perspektiva iz kojih se pristupa Realnome (pitanje subjekta i pitanje Simboličkoga poretka) analizira se utjecaj strukturalizma na kasniju Lacanovu fazu, koju dalje razrađuje Žižek. Razmatrajući operativnost pojma Realnog u Žižekovim radovima te njegov političko-etički potencijal, poredak Realnog razumijeva se kao praznina.
Projekt MZOS
HRV