O izvješćima i izvjestiteljima. Crna Gora u austrijskim vojnim izvješćima iz 30-ih godina 19. stoljeća - Milković, Kristina (2010)
Prihvaćajući koncept M. Todorove o balkanizmu, u članku se nastoji ukazati na specifičnost percepcije drugoga iz perspektive neposrednoga susjedstva i njenu slojevitost ovisno o identitetu pojedinaca i društvenih slojeva.
Projekt MZOS
HRV