Antropomorfne fantazme - Planinc, Mladen (Array, 2010)
Rad problematizira antropološki fundament mašte. Obrađuje primordijalne fantazme, arhetipove i simbole iz aspekta kulturalne antropologije, psihoanalize i etnološko-mitologijskih spoznaja. U članku nastojimo ukazati na važnost antropomorfnih fantazmi za subjektovu identifikaciju.