Ranosrednjovjekovni Rab i kamenoklesarstvo. - Jarak, Mirja (2015)
Tekst raspravlja o kamenim spomenicima ranog srednjeg vijeka - dijelovima arhitektonske plastike i liturgijskog namještaja - na otoku Rabu. Donosi prikaz ranosrednjovjekovnih lokaliteta te interpretaciju spomenika.