Petar Martinov iz Milana, reljef Imago Pietatis sa sv. Marijom i sv. Ivanom - Marković, Predrag (Array, 2009)
U radu se na osnovu kratke i sažete deskripcije samoga djela te ranije iznesenih mišljenja o autorstvu i provenijenciji samoga reljefa (I. Fisković, 1987, 1991, 1992) kao i na osnovu nekih novih zapažanja (R. Novak Klemenčič, 2002)potvrđuje autorstvo tog reljefa Pietru Martinovu iz Milana. Istovremeno, kao svojevrsni, mali doprinos nastanak ovog reljefa veže se uz grobnicu Zamanjića u dubrovačkoj dominikanskoj crkvi 1450.g., i to na samom kraju boravka milanskog majstora u Dubrovniku. Takva jepretpostavka utemeljena kako na osnovu već iznesenih arhivskih vrela (I. Fisković, 1992), tako i na temelju njima podudarnih stilskih karakteristika.