Hanumān – božanstvo u usponu - Krnic, Krešimir (2009)
Hanumā n igra važnu ulogu kao pomagač glavnog junaka u velikom sanskrtskom epu Rā mā yaṇ a. Članak se međutim bavi i Hanumā novim životom izvan tog književnog djela, pokazujući kako je Hanumā n i sam poprimio božanski karakter i postao i samostalno božanstvo i to ni u kom slučaju nevažno, već velo važno u suvremenom hinduizmu.
Projekt MZOS
HRV