Perditum et repertum II: Sarkofag iz sv. Klare (ad CIL III 2584) - Demicheli, Dino (Array, 2010)
Rad se bavi analizom natpisa na sarkofagu koji je dosad bio samo spomenut, a nekoć je bio jedan od spomenika iz najstarije epigrafičke zbirke u Hrvatskoj koja je pripadala splitskom humanistu Dmini Papaliću. Zbirku je opisao Marko marulić, čiji su podaci o natpisima iz nje kasnije bili prepisivani i naposlijetku korišteni kao izvor za sastavljanje djela Corpus Inscriptionum Latinarum. Natpis ne obiluje različitim podacima, no zanimljiv je sa stajališta onomastoke. Ono što je najbitnije s tehničke strane jest to da je pri reviziji natpisa ispravljeno čitanje kakvo je ušlo u CIL.