Neobjavljeni antički natpisi iz Muzeja Cetinske krajine i Zbirke franjevačkog samostana u Sinju - Demicheli, Dino (2008)
Članak obrađuje dvadeset epigrafskih spomenika koji se čuvaju u dvjema sinjskim i jednoj triljskoj zbirci, dok je jedan natpis u privatnom vlasništvu. Natpisi potječu s područja gornjeg i srednjeg toka rijeke Cetine, a većina ih je iz okolice Sinja, odnosno iz antičkoga Tilurija i Ekva. Spoznaje dobivene interpretacijom ovih natpisa u većoj mjeri potvrđuju već poznatu sliku o načinu života ovih krajeva u rimsko doba.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV