Epilij i protuepilij o obiteljskom skandalu: De casibus domus atque familiae suae carmen allegoricum Vladislava Gučetića i odgovor na nj - Novaković, Darko (2008)
Za kodeks 242 iz Arhva Male braće vjerovalo se da sadržava samo stihove Vladislava Gučetića o unutarobiteljskom sporu. No pomniji pregled pokazuje da je samo prvi sastavak doista Gučetićev ; drugi dio djelo je nepoznata autora koji iz suprotstavljene perspektive prikazuje iste nemile događaje. U prilogu se prvi put objavljuju i ulomci iz obaju dijelova kodeksa.
Projekt MZOS
HRV