Die buergerliche Elite Kroatiens in der zweiten Haelfte des 19. Jahrhunderts - Iveljić, Iskra (Array, 2005)
Autorica je prikazala proces stvaranja modernog građanstva u Banskoj Hrvatskoj, sintetizirajući njegovu strukturu i školovanje te političke, ideološke i socijalne stavove. Posebnu pozornost obratila je razgranatoj kultornoj djelatnosti građanske elite i njenom svakodnevnom životu (obiteljskom životu, kulturi stanovanja, dokolice, itd).