Treba li (samo)vrednovanje u ustanovi ranog odgoja biti obvezno? - Slunjski, Edita (Array, 2013)
Samovrednovanje pojedinca i ustanove trebao bi biti kontinuirani proces čimbenika odgojno-obrazovnog procesa s ciljem stalnog unaprjeđivanja kvalitete. Kako bi ono polučilo željene rezultate (detektiranje i mijenjanje neuspješne prakse) potrebno je da bude inntrinzično motivirano, a ne propisano i nametnuto. Oni čimbenici koji uporno odbijaju sustavno samovrednovanje prema unaprijed poznatim standardima (kriterijima) kvalitete očito, čine samovrednovanje no, upitno je može li ono dovesti do unaprjeđivanja kvalitete pojedinca i sustava.