Skala za procjenu dječjeg agresivnog i prosocijalnog ponašanja - Žužul, Miomir (Array, 1990)
U psihologiji je evidentan kronični nedostatak mjernih instrumenata za procjenu ponašanja i osobina ličnosti djece mlađe (predškolske) dobi. Polazeći od znanstvenoteorijskih interesa za izučavanjem agresivnog i prosocijalnog ponašanja te praktičnih potreba za procjenom tih dviju osobina kod djece, konstruirana je Skala za procjenu dječjeg agresivnog i prosocijalnog ponašanja. Skala je namijenjena prvenstveno primjeni u dječjim vrtićima, a kao procjenjitelji su predviđene odgajateljice koje rade u grupama s djecom. Na temelju rezultata dobivenih na 201 djetetu u dječjim vrtićima u Dubrovniku izvršena je provjera osnovnih metrijskih karakteristika skale. Dobiveni podaci upućuju da obje supskale (za procjenu agresivnog i za procjenu prosocijalnog ponašanja) u potpunosti ispunjavaju psihometrijske kriterije te da mogu predstavljati vrijedne instrumente za procjenu dječjeg ponašanja.