Prilog definiranju pojma virtualna enciklopedija - Jecić, Zdenko; Domijan, Darija; Boras, Damir (2008)
Ovim radom dan je osvrt na razvoj i osnovne odlike novih oblika enciklopedija. Sistematizirano je njihovo nazivlje te uobičajena podjela s obzirom na vrstu medija na kojem se objav- ljuju, a upozoreno je i na nedostatke takve podjele. Predložena je nova podjela prema naravi suštinskih razlika u odnosu na tradicionalne enciklopedije, s naglaskom na virtualne enciklopedije, koje nastaju i kontinuirano se razvijaju kolaboracijom suradnika i korisnika, a zasnovane su na naprednim rješenjima informacijske i komunikacijske tehnologije.
Projekt MZOS
HRV